Na svom blogu stalno pišem o nekim sjajnim ljudima, projektima, startopovima i lepim stvarima. Volim da ističem dobru poslovnu praksu i kvalitetan rad. Naročito kvalitetne ljude. Ovog puta ću svoje vreme posvetiti neverovatnim ljudima iz BizNeta. U startu želim da napomenem da ovo nije plaćen tekst. Zaista sam oduševljen njima i njihovim radom, a sada ćete saznati i zašto.

Biz Net

Naime, jako dugmo smo kao brend Geelancer bili kod Telenora. I nije bilo mnogo zamerki. Iskreno. Ok paketi, ok ljudi, ali računi su stizali poštom, zbog čega dobijam ospice, i za svaku stvar si morao da ideš u poslovnicu i da nosiš pečat. S obzirom da sam borac za 21. vek, i da pečate mrzim iz dna duše, kao i ceo moj tim, odlučio sam da promenimo mobilnog operatera za firmu. Raspitivao sam se, i na kraju doneo odluku da je to – MTS. Pored svega, i paketi su nam u tom momentu bili bolji. Ali, ne direktno kod njih. Ne. Nego preko kompanije BizNet koji su njihovi zastupnici.

Biz Net ajt

Naime, ni sam se ne sećam kako sam do njih došao. Da li sam ja njih našao ili oni mene. Njihovog Direktora Borisa nikad u životu nisam video. Niti upoznao. Nismo ni stigli da popijemo kafu ko ljudi. A uprkos tome sam oduševljen njime, njegovim zaposlenima i generalno celim pristupom poslovanju.

Kada smo odlučili da prebacimo brojeve, i uzmemo neke nove, i telefone uz njih, kompletno sva (ponavljam: SVA) komunikacija je išla mejlom. Nijednom nisam prišao blizu MTS poslovnici, niti BizNet firme. Brojevi su prebačeni, telefoni uzeti, a ugovor stigao na adresu firme. Tu dolazimo do sledeće važne prelomne tačke: U startu sam im napomenuo da ne želim ništa da pečatiram, i da neću pečatirati. Rekli su da će se boriti zajedno sa nama. 99% dokumentacije koja je stigla potpisana je samo mojim potpisom, kao Izvršnog Direktora, bez pečata. To je bio važan datum u mom životu, čemu sam posvetio i video prilog na mom fejsu:

Dakle, skoro sve smo odradili online, bez pečata, sem ugovora. S obzirom da MTS šalje ugovor u posebnoj formi u saradnji sa Post Expressom, na kutiji piše da poštar (kurir) mora da vrati potpisan i pečatiran primerak. Kako nisam imao vremena za gubljenje i raspravljanje sa kurirom koji nije ni za šta kriv, stavili smo pečat. Svejedno, jako velika pobeda! I ne bih uspeo bez Borisa i BizNeta. Na čemu sam im zahvalan. Pokazali su da imaju želju da svi zajedno uđemo u 21. vek i zbog toga sam im posvetio ceo ovaj blogpost.

Pa-pa GD, zdravo Geelancer! GreenDesign.rs više ne postoji! Pročitajte više
Promo: Pa-pa GD, zdravo Geelancer! GreenDesign.rs više ne postoji! Pročitajte više

A za vas sam uradio i specijalan mini intervju sa Borisom:

Z:  Biz Net postoji već neko vreme. Kada ste počeli sa radom?
B: BizNet je startovao 1. aprila 2008 godine. Iako je prvi april dan za šalu, mi smo krajnje ozbiljno pristupili poslu. Od starta smo se bavili Web dizajnom, sa fokusom da našim korisnicima u potpunosti ispunimo očekivanja. Kako su se trendovi na internetu značajno menjali, mi smo se uvek prilagođavali i trudili da budemo predvodnici u unapređenju internet sajtova. Flash koji je bio mega popularan je izgubio trku na Web-u, a mi smo se specijalizovali za Custom programiranje web stranica, CEO optimizaciju, responsive dizajn sajta…

Z: Ali vi ste i zastupnik MTSa?
B: Sredinom 2015. godine postajemo i partner Telekoma Srbije i pod objedinjenim brendom MTS-a, poslovnim korisnicima iz segmenta malih i srednjih preduzeća nudimo kompletna telekomunikaciona rešenja. BizNet gradimo kao brend pouzdanog poslovnog partnera.

Z: Ali, koliko sam video ni to nije sve, čime se bavite?
B: Pored toga što se i dalje bavimo web dizajnom i MTS zastupništvom, otvorili smo Web Shop na stranici www.biznet.rs gde smo ubacili veliki izbor mobilnih telefona i dodatne opreme. Početkom 2016. otkupili smo i jednu štampariju velikih formata, gde pored štampe slike po želi na futroli mobilnih telefona, štampamo i roll-up banere, foto tapete, brendiranje vozila, izloga, poslovnih prostora…

BizNet Star Wars

Z:  Ima li kakvih novina za budućnost?
B: Uvek se trdudimo da uvedemo novine u polovanju, a i da te novine odmah prihvate i naši partneri. Dosta novina smo uveli i u MTS-u, kao što je pojednostavljenje procedure sklapanja ili obnove ugovora, ukidanje bespotrebne dokumentacije… Dosta ideja guramo i uvek smo otvoreni za druga mišljenja i savete. Mnogi ljudi su navikli da svoj posao odrađuju u zoni konfora. Za tobom, Zverko, odradili smo skoro sve bez pečata (smeh). Naše kolege uvek stimulišemo da razmišljaju „out of the box“.

Promo: Nikad lakše do kvalitetnog dizajna preko online dizajn konkursa! Počni već danas
Promo: Nikad lakše do kvalitetnog dizajna preko online dizajn konkursa! Počni već danas

Ovoj ekipi želim puno daljih uspeha, mi ih nećemo Boris BizNetmenjati.

Boris je direktor BizNeta i svoju kompaniju vodi porodično. Sa suprugom Lidijom Stojanović je napustio stalni posao u velikoj kompaniji i odlučio se da dodatno pokrene BizNet. Pored toga što su zajedno posvećeni roditelji, oboje rade za istu firmu, jer veruju da su porodične firme ključ razvoja. Mrzi birokratiju i pečate i još uvek nije poklekao u borbi protiv vetrenjača. Svoje iskustvo i znanje uvek voli da podeli sa svima, a njegove ideje su uvek sjajno prihvaćene. Možete ga pronaći na Boris BizNet.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.