Da mi je neko pričao da ću dočekati ovaj dan ne bih mu verovao. Zaista predivan dan. Savršen. Pitate se zašto. Razlog je veoma jednostavan: nakon 4 godine borbe sa bankama, propisima, zakonima i opštom birokratijom uspeli smo izvršimo isplatu u inostranstvu po osnovu ugovora koji nema pečat i potpis! Znam! Za neverovati! Kako je to moguće? Pa jako jednostavno! Samo je potrebno da nađete pravog partnera za budućnost i problem rešen.

Svi koji me prate znaju koliko sam sa svojim timom uložio napora, suza i znoja u dovođenje tog 21. veka u Srbiju. Jedno od načela 21. veka jeste: Banko, ne traži pečat i potpis internet firmama koje posao zasnivaju na nepostojanju papira, pečata i potpisa. Nijedna banka u Srbiji nije poštovala uslove korišćenja na sajtu kao ugovorni odnos. Nijedna! Verovatno iz straha od Narodne Banke Srbije.  Pisali smo svim bankama u Srbiji, pa i Erste, ali bezuspešno. Od svih banaka jedino ko je smeo da nam odgovori jeste Banka Intesa i Erste banka. Naravno negativno. To bejaše davno. Sve do danas!

Erste Banka prva u Srbiji koja priznaje Uslove Korišćenja na sajtu kao ugovorni odnos bez pečata i potpisa!

Danas je i zvanično potvrđeno, izvršili smo isplatu u inostranstvu, po osnovu uslova korišćenja GreenDesign.rs internet servisa. Zaposlenima iz Erste banke smo dostavili PDF uslove korišćenja i još neka dokumenta i kroz e-banking odradili nalog za nostro doznaku (plaćanje u inostranstvo) i BUM! Nalog prošao, zaposleni nisu odbili nalog kao što bi svaka banka uradila (i kao što nam je NLB banka već radila zbog čega smo je i napustili), sredstva otišla „preko grane“ i priči je kraj. Krajnje jednostavno.

„Osećaj za filing“ mi se isplatio, znao sam da će saradnja sa Erste bankom biti savršena. Obožavam kad sam u pravu. Zato pozivam SVE INTERNET PREDUZETNIKE I BIZNISE U SRBIJI da slobodno pređu u Erste banku. Jer je tu zakoračio 21. vek a pitanje je ne godina, ne meseci, ne dana, nego minuta kada će prestati da traže i pečat za druge stvari, i još više modernizovati poslovanje.

Ono što od njih sada očekujem jeste uvođenje Visa Biznis Internet dinarsku platnu kartice koja je vezana direktno za dinarski račun firme kako bi se naplata preko PayPala direktno slivala na dinarski račun.

Možda su neke bitke izgubljene ali rat sa 16. vekom ćemo sigurno dobiti!

10327238_10152391322933890_47774843_n

6 thoughts to “[BREAKING] Internet preduzetnici i biznisi odmah pređite u Erste banku! A evo i zašto

  • Atila

    Odlicna vest,konacno!

    Odgovori
  • Ivan Tanaskovic

    Bravo Zverko! Ovo je zaista odlična vest.

    Odgovori
  • Pingback: Kako podići novac sa PayPal naloga - Freelancer Srbija

  • Erste Banka Srbija

    Darko, žao nam je ali sada ćemo Vas verovatno opravdano razočarati. Da krenemo redom: isplata u inostranstvo koju opisujete u ovom blogpostu je zapravo vraćanje primljene uplate u inostranstvo. Za ovu transakciju potreban je nalog kojim je priliv prethodno proknjižen i zahtev GreenDesign-a za vraćanje priliva, te zato od Vas tom prilikom nije dodatno tražen overen Ugovor. Međutim, fer je da kažemo da je prethodno taj priliv omogućen – greškom.

    Pravila za prijem uplata iz inostranstva kao i plaćanja prema inostranstvu definisana su Zakonom o deviznom poslovanju, Odlukom i Uputstvom o vršenju platnog prometa sa inostranstvom. U principu suština je vrlo slična u oba smera – svaka uplata odnosno isplata podleže izveštavanju NBS, u skladu sa Šifarnikom NBS namenjenim za pojedinačne vrste posla, kao i prilaganju adekvatne dokumentacije.

    Ovlašćenje koje je priloženo, a na osnovu kojeg vas privredna društva iz inostranstva ovlašćuju da na svoj račun primite određeni iznos i isplatite trećem licu pobedniku konkursa, Banka ne može da prihvati kao dokument koji dokazuje osnov naplate, a u skladu sa odredbama Zakona o deviznom poslovanju i Odluke o uslovima i načinu obavljanja platnog prometa sa inostranstvom. Taj dokument nema karakter ugovora, a za uplate i isplate potreban je dokument kao što je faktura, ugovor ili druga dokumentacija.

    Odgovori
    • Darko Vidić

      Draga Erste Banko,

      U vašem komentaru ste naveli čitav niz grešaka, pravno-formalnog i zakonskog karaktera, da ne kažem neistina.

      Vi kao banka niste duzni da vrsite inspekcijsku ulogu jer vi niste niti trzisna niti privredna inspekcija. Na obavestenju o prilivu koji firma dobije piše da je firma odnosno zakonski zastupnik odgovoran za podatke. Stoga, vi nemate prava da procenjujete kakav ugovor je validan, kakav ne. Jer niste ni sud i niti zakonopisac.

      Komentarisanjem mog blog posta, pre davanja zvanicnog saopstenja našoj firmi ne samo da ste pokazali neprofesionalnost, vec ste nabrutalnijr prekrsili pravila poslovanja jer preko 7 dana ne dostavljate zvanican odgovor o blokiranju novca. I bukvalno ste blokirali necije poslovanje.

      Firma GreenDeisgn je do sada isplatila skoro 2.900,000 dinara dizajnerima. Oni žive od nas. A vi im od sada ne date. Jer izmisljate neka pravila. Koja ce vam se obiti o glavu.

      Sve sto ste u proteklih dana uradili je skandalozno ponasanje kakvo do sada nije vidjeno u Srbiji, od krsenja mnogih zakona i pravila, pa sve do ismevanja drugih kolega koji su zakonito radili prilive po svim zakonima. Reci da su svi prilivi do sada bili greska je ne samo smešno, vec i skandalozno.

      Hvala vam na dosadasnjem poslovanju, a mi odosmo da cekamo taj zvanican odgovor koji se nadam neće biti kao komentar na blogu vec zvanično na mejl naše kompanije.

      Srdacan pozdrav,
      Darko Vidic
      Direktor GreenDesign doo

      Odgovori
  • Mane

    Pro-credit je banka koja je moj izbor. Ali, svet se menaj pa i banka. Samo treba da imate kalkulaciju i malo vremena za administraciju, tj. promenu.

    Odgovori

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.