IMG_8056.JPG

Juče sam imao tu čast da među prvim Srbima držim nove šestice u rukama i prisustvujem prezentacionoj večeri zahvaljujući VIP Mobile Serbia u predivnom Communale restoranu.

VIP je eksluzivno doneo par komada kako bismo se igrali i upoznali sa novim Apple „igračkama“ i kako bi nama i javnosti predstavili svoje buduće planove jer su duboko odmakli u pregovorima sa Eplom oko njihovog zvaničnog ulaska na ovo tržište.

IMG_8060.JPG

Svi ljubitelji Apple uređaja su već neko vreme ljuti i kivni na MTS jer je još u februaru ove godine obećao da će „uskoro“ doći ajfon u zvaničnu prodaju, i to baš kod njih. To uskoro traje mnogo dugo.

Sa druge strane, Telenor nikada nije zvanično ulazio u komentarisanje. Njih jednostavno Apple ne interesuje, i to je to.

VIP nikada nije ništa obećavao. Rekli su (isto u februaru) da rade na tome ali bez ikakvih obećanja. Sada, uneli su određenu količinu ajfonova u Srbiju samo kako bi testirali svoju mrežu, i sudeći po njihovim rečima, potpuno su spremni da krenu sa prodajom.

Problem je u sledećem: Apple nešto čeka. Nikome nije jasno šta ali iako je VIP potpuno spreman Apple ne šalje dokumentaciju. Jer Ratel nije u mogućnosti da dozvoli uvoz ajfonova (niti bilo kojeg drugog telefona) bez uputstva na srpskom. Kako Apple zvanično ne priznaje Srbiju kao zemlju na ovoj malenoj planeti, tako ne postoji ni ajfon sa srpskim menijem, srpskim upustvom i Ratel ne može odobriti uvoz.. Ali, Ratel bi sutra odobrio kada bi dobio zvanične papire, na srpskom, od strane VIPa. Ali VIP ne može jer nije dobio papire od Apple kompanije, jer Apple iz nekog razloga još uvek zabole da prizna Srbiju kao državu.

Poenta je jasna. VIP ima iskustva sa prodajom ajfona, u pregovorima su sa Apple kompanijom i nadamo se da će jako uskoro Apple napraviti Serbian app store i priznati Srbiju kao zemlju, i da će uskoro početi prodaja ajfona preko Vipa. Predstavnici VIPa nisu izlazili sa tačnim podatkom i ništa ne obećavaju, ali postoji mogućnost da će već za 15 dana biti u zvaničnoj prodaji. Ali, ne mora da znači. Može i za mesec, dva, tri…

Ostaje nam da čekamo i nadamo se.

A kakve su šestice?

Neću uopšte ulaziti u tehnikalije jer svi koji prate iPhone već znaju. Samo ću preneti lični utisak: Šestica fenomenalna a šestica plus preglomazna ali lepa. Ja lično ne vidim poentu 6+ jer je zaista ogromna.

Po mojoj meri je obična šestica. Može da se kuca jednom rukom, i lepo leži u ruci, mnogo bolje nego moja petica.

IMG_8058.JPG

Bolji je grip, telefon je predivan uživo, vidi se da je kvalitetan. Ekran je božanstven i vidi se razlika. Kamera iza ne pravi nikakav problem, ne štrči mnogo. Mnogi se žale upravo na izbočenu kameru ali ja ne vidim tu problem.

Definitivno kupujem šesticu. Iz Švajcarske, preko Kupinda ili VIPa ako uskoro dovedu 🙂

P.s. Proverio sam #bandgate i sve je laž 🙂

IMG_8075.JPG

 

One thought to “[BREJKING] iPhone uskoro zvanično u Srbiji preko VIPa?”

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.