Change-Graphic

Promene su najvažniji aspekt čovekovog života. Bez promena nema novih prilika, znanja i iskustava. Evo 5 brzih ličnih primera:

1. Odlučio sam posle 12 godina skijanja da predjem na Snowboard. I eto već oko 10 godina vozim isključivo snowboard. A da mi je neko nekada pričao, ne bih mu verovao. I nikad se više neću vratiti na skije. Snowboard je, za mene, mnogo bolje i lepše iskustvo, kao i sam „feeling“.

2. Posle „celoživotnog“ korišćenja PCa prešao sam na Apple. Prvo sam uzeo iMac, pa posle i sve ostalo. Ne postoji teoretska šansa da se vratim na PC/Android/ostalo. Iz korena mi je promenjen način korišćenja računara. I eliminisan stres. Danas ljudi imaju problem da probaju nešto novo. I to ide toliko banalno, da se ogleda i kroz promenu telefona, računara. Naročito kod starijih ljudi. Drže se jednog i ne puštaju, što bi se reklo. Da dam prost primer: pokušavao sam majci da kupim laptop i da je prebacim sa dial-up. Iako smo mi ostali ukućani koristili wi-fi preko cele kuće, ona je koristila dial-up. Nakon što sam je nagovorio, uvidela je sve prednosti moderne tehnologije. Na kraju sam je naterao da dobije i Win8 telefon i na njemu da ima Viber, Skype i sve ostale prednosti moderne mobilne tehnologije i interneta. A otpor promenama je bio fanstastičan.

3. Promenio sam vrhunski auto Škodu Octaviu 1.9TDI elegance 2007 godište, sa 105 konja, a staru samo 6 godina (kupljen nov) i to za novi Fiat 500L. Bio sam nazivan ludim čovekom. Mada bilo je tu još nekih epiteta. Zbog ovoga sam počeo da se više interesujem oko novih automobila, pričam sa ljudima (upoznao neke sjajne nove ljude)… Jedno je vodilo dugome, i rodio se projekat Carz.rs. Mislim, uvek sam imao želju da pokrenem Carz.rs, ali ovo je bila inicijalna kapisla koja me je jos zešće uvukla u ceo projekat, i naterala da ga pokrenem. Sada je spreman blogpost od skoro 4.000 reči, sa dosta fotki, a čeka se i video produkcija.

4. Pre 3 godine sam sa prijateljima pokrenuo modernu, globalnu dizajnersku platformu za dobijanje dizajna GreenDesign.rs, i dan danas, pored velikih uspeha (skoro 2 miliona dinara isplaćenih dizajnerima) borimo se protiv Narodne Banke Srbije i opšte birokratije, zakona iz 16. veka, države… Ovaj potez je uticao na promenu celokupnog mog života, iz korena, kao i načina na koji razmišljam. I ne kajem se, nijedne sekunde. Najvažnije životno iskustvo.

5. Danas sam posle godinu dana korišcenja iphone5 skinuo masku i ostavio ga „golog“. Uvek sam pazio stvari, naročito telefone. Volim tehniku, pa volim i da je čuvam. Ne mogu vam opisati taj novi doživljaj kada držis tako prelep telefon, a ne zamaskiran. Kada ga iskorišćavaš u potpunosti. A tako banalna promena. Bez stresa, nervoze. Dovoljno da barem jedan dan bude veseliji, drugačiji, živopisniji. Ceo doživljaj korišćenja aparata je drugačiji, lepši. Telefon služi da se koristi, a ne da se drži ispod staklenog zvona.

Zakljucak: Stalno menjajte stvari (ne, žene nisu stvari) i životne navike. Stičite nova iskustva, znanja i nikada (ni-ka-da) se ne bojte promena. Ni loših, ni dobrih. One su sve „dobre“ na ovaj ili onaj način.

11596150-changes-ahead-concept-in-word-cloug-on-black-background

moncler online,ralph lauren polo italia,cheap louis vuitton,cheap michael kors wallets,north face online

One thought to “Promene su najvažniji aspekt čovekovog života: 5 ličnih primera”

  • Vladan Jovic

    Odličan post, promene jesu neophodne za napredak.

    Odgovori

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.