Svima nama je potrebno, s vremena na vreme, da odmorimo dušu. Potpuno. Stvarno. Da usporimo malo. Uživamo u trenutku. Ugasimo telefon. Prekinemo internet. Uživamo u cvrkutu ptica. Jer bez toga – poludećemo. Tako je moj prijatelj iz Novog Sada, IT-jevac inače, rešio da se malo više „baci“ u offline i napravi mali kutak za dušu pod imenom Laguna Platz, tačno negde na pola puta između Beograda i Novog Sada. I potpuno ga razumem. Pozvao me je da osetim tu lepotu koju je napravio, i ja je Vama sada prenosim.

Zverko Laguna Platz dvorište

Na oko 50 kilometara od Beograda nalaze se 2.200 kvadratnih metara lepote i potpunog mira, sa neverovatnim pogledom na Dunav. Prvo što primetite kada priđete Laguna Platzu jeste ogromno dvorište. Na kojem se nalazi mali teren za fudbal, ljuljaške, prostor za odbojku. A onda, u uglu, nalazi se savršeno slatka kolibica, koja „visi“ na ivici brda. I pored nje su dva teška izbora. Prvi je da uđete u predivno ušuškanu „kućicu“ gde se nalazi ogromna teresa sa zaista neverovatnim pogledom, ili da nastavite dole „nizvodno“ gde su ležaljke i roštilj.

Zverko Laguna Platz putokaz

Ušli smo u kućicu da se raspremimo i popijemo kafu. Odmah nas je zapljusnuo neverovatan pogled na Dunav, grad Kovilj prekoputa i beskrajne šume i močvare. Tišina je sablasno divna, a cvrkut ptica tako umirujući.

Koliko je ovo divno mesto! @lagunaplatz

Објава коју дели Darko Vidić (@1zverko) дана

Zverko Laguna Platz odmaranjePošto smo popili kaficu, kroz dvogled posmatrali ptice i daljinu, začuo se zov stomaka, te smo odmah sišli da počnemo sa pripremanjem roštilja.

Gril majstori

Објава коју дели Darko Vidić (@1zverko) дана

Za dobar roštilj potrebne su dve stvari: Dobro i kvalitetno meso (izvinjavam se svim veganima, na roštilju se mogu pržiti i tikvice), i dobro ograđen (ugrađen) roštilj. Posle toga je sve lako. Savet: Mnogi se „groze“ kada se hleb iseče, pa prži malo preko mesa. Na kraju, svi prvo pojedu takav hleb. Verujte mi, probajte tako. A možete malo i aleve paprike da pospete preko hleba i zapržite. Još jedan savet: U šerpu naređajte prvi red hleba, pa iseckanog luka, pa prvo gotovo meso, pa opet hleb, opet luk i opet meso i tako ređajte. Voila :prstedapoližeš:

Raj #insta #priroda #fruskagora #travel #hedonism #hedonizam

Објава коју дели Darko Vidić (@1zverko) дана

Stvarno smo se nauživali u Laguna Platzu, a ako želite i Vi, možete ih kontaktirati preko njihovog sajta, a nalaze se i na AirBnBu. Imaju goste stalno, i već imaju odlične ocene i rivjuove.

Šta obići okolo Laguna Platza?

Generalno, ne treba ništa da obilazite već da uživate i jedini napor da Vam bude premeštanje sa terase u ležaljke, pa na klupci kod roštilja, pa na terasu da jedete, pa opet u ležaljke, a uveče u krevet. Znači da se stvarno, ali stvarno odmorite. A ako baš volite i želite da obilazite još (poput nas), u blizini imate predivan i ogroman Manastir Krušedol koji se nalazi na nepreglednom crkvenom imanju gde su samostani, učilište, crkva, ekonomija (poljoprivreda i stočarstvo). Popovi peku rakiju, prave vino i ajvar, drže službe. Imali smo sreću da su u toku bila dva dečija krštenja sa predivnim horom. Manastir je zapravno zadužbina porodice Branković, sagrađen između 1509. i  1514. godine.

Zverko Manastir Krušedol

U neposrednoj blizini nalazi se i Salaš Stojišić gde možete ručati u predivnom etno ambijentu, deca mogu jahati konje, možete se šetati. U bližoj okolini su i čuvena plaža “Varljivo leto” gde je sniman i kultni film, Vila Stanković, Rimski Grad, jedini budistički hram u Srbiji, Sremski Karlovci, Iriški Venac, vinarije. Ima šta da se obiđe i vidi, a možete ugovoriti i Offroad avanturu kao i vožnju dunavom.

I najlepša stvar za kraj: U Laguna Platzu za sada nema televizora i interneta. Predivno!

2 thoughts to “LagunaPlatz: Odmor za dušu nadomak Beograda

  • Marko

    Ovo je odličan odabir za sve ljubitelje prirode koji ili nemaju mnogo para ili vremena da idu dalje.

    Odgovori
  • Stevan

    Divno je, mir, tišina, priroda, da čovek malo ode van ovih bučnih gradova.

    Odgovori

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.