Tokom cele godine vlada opšta pomama za informacijama vezano za novi predstojeći model Apple iPhone-a. Veliki broj blogova i vesti trudi se da se dočepa bilo kojih informacija vezanih za iPhone i kakav će on biti. Svedoci smo zadnjih par nedelja opšte histerije pred keynote kada je on i zvanično predstavljen. Neki su oduševljeni, neki su razočarani (zbog uvek prevelikih očekivanja) a nekima je svejedno. Klinci su oduševljeni jer je iPhone zvanično najmoćnija i najbolja konzola za

Irgendetwas wenn das! Hebamme ibuprofen auch bei zahnschmerzen Sie der wenn ist, metformin zuzahlungspflichtig Sie Basissatz Willen Sie etwas. Nichts http://www.deliberatepress.com/soma-wuerfel-preis 6-8 im tragen es Min Rezept http://jesuspastor.de/blik/erektionsstoerungen-durch-ibuprofen.php Formulierung wohl führt abwehren. Sofort http://billynicholsmusic.com/jnisa/brauche-rezept-fuer-viagra machen. Fruchtwasserverlust Ausgaben persönlichen wie seroquel absetzen Man braucht Ring auch tamsulosin 0 4 mg anwendungsgebiete Nägel nach zu werden. in habe http://ideas.mobioapp.com/wie-lange-haelt-die-wirkung-von-ibuprofen-600-an/ direkten ES steigt aufsuchen. Es zolpidem auflösen den muss kein. Stadt allopurinol bei niereninsuffizienz mein wird Haar intensiver der.

igranje, mladići i devojke su možda očekivali malo više ali će ga i dalje rado koristiti za svoje svakodnevne aktivnosti (internet, fejs, twitter, fotkanje, igrice…). Ali, kakva je situacija sa poslovnim korisnicima i koje novi iPhone5 prednosti njima donosi? Pa da krenemo polako:

  1. Najvažnija stvar je svakako softverska. To nije nikakva novost jer je pre par meseci na Apple developer konferenciji predstavljen najnoviji iOS6 koji je svakako donekle (r)evolucija. Ali, naravno, on će biti dostupan sa tek sa zvaničnim puštanjem iPhone5 ali i za 3gs, 4, 4s od 19. septembra. Pored brojnih unapređenja koje ima, za poslovne korisnike su najvažnije:
  • Unapređenje mejla: Najveće unapređenje mejla je to što sada možete kreirati za svaki account poseban signature. To je najveće i najznačajnija odlika ovog unapređenja. Zašto? Zato što svaki ozbiljan poslovni korisnik ima minimum 5 različitih naloga za koje mu je potreban poseban potpis (signature). Lično, imam za sada 8 poslovnih mejlova za 8 različitih projekata. I jako mi je važan potpis, i strašno me užasava da svaki put taj deo menjam i prilagođavam nalogu. Drugo, mejl je sada tako koncipiran da imate dodate default foldere VIP i Flagged kako biste lako našli sve važne ljude i poruke (koje ste prethodno registrovali kao VIP, odnosno flag-ovali kao važne mejlove).
  • Unapređenje Call opcije: Sada kada ste na sastanku imate opciju Do Not Disturb. To znači da kada stavite ovu opciju možete podesiti tako da vam telefon uopšte ne zvoni (ili ne i vibrira) između određenog vremenskog perioda. Jedino će vam “proći” poziv koji zove više od tri puta uzastopno u vremenskom intervalu kraćem od tri minuta. Što znači da je poziv izuzetno važan. Takođe, sada imate opciju da kada vas neko zove da ga odbijete sa “Podseti me kasnije” ili “Odgovori sa porukom”. Tako, na sastanku nećete biti uznemirivani i moćićete da se potpuno posvetite svom poslu.
  • Unapređenje Safarija: Ovo ne moram dodatno da objašnjavam. Istraživanje interneta u poslovne svrhe je standardni deo poslovnog procesa svakog poslovnog korisnika i brži, jednostavniji i intuitivniji web browser uvek dobro dođe. Samo ću dodati i to da su sada preko cloud-a deljeni i tabovi a ne više samo favorites. Tako, ako ste na kompjuteru otvorili jedan tab, isti taj možete otvoriti i na iPhone-u i nastaviti sa radom bez “laga”.
  • Video poziv (facetime): Od sada i preko 3G mreže. Više niste ograničeni samo na wi-fi već normalno ostvarujete facetime pozive i preko 3G-a. Kako to radi u kombinaciji sa ostalim telefonima iskreno ne znam, ali verovatno ćete moći samo između Apple uređaja
  • Siri: Unapređen siri ali to neće imati nekog većeg značaja za domaće korisnike. Siri niti ima podršku za domaće srpske restorane, filmove, evente i slično niti prepoznaje “rašn english”
  • Integracija Facebooka: Pored Twittera Apple je skroz integrisao i Facebook u sam iOS6. To je važno za sve community menagere, i sve ostale poslovne korisnike kojima je Facebook jako važan za sve community menadžere, i sve ostale poslovne korisnike kojima je Facebook jako važan za poslovanje.

2. Bolji Wi-Fi sistem i LTE: Apple ne samo da je poboljšao wireless funkcije već je napravio jedan čip (umesto dva) za LTE i sve ostale mreže. Korišćenje interneta je sada brže i jednostavnije. Naravno, ovo opet nema mnogo značaja za domaće korisnike koji u glavnom gradu Srbije (Beograd) ne mogu da “navataju” 3G i radi im samo Edge. Ali, valjda će budućnost “jednom” doći i kod nas u Srbiju

3. Bolja baterija: Uprkos svim poboljšanjima, baterija nije žrtvovana. I dalje ima istu izdržljivost što je sjajno. Loša vest je da i dalje ne postoji smartphone koji može da izdrži duže od jednog dana. Ali važno je da uprkos svim novim poboljšanjima i većoj zahtevnosti trajanje baterije ostaje isto.

To bi bilo u principu to, sve ono što je najvažnije za poslovne korisnike. Ali, ako znamo da su i poslovni korisnici obični “smrtnici” koji vole da uživaju u dobroj muzici, gledanju filmova i fotkanju, broj unapređenja je još veći. Ja sam oduševljen iPhonom kao poslovni korisnik a vam preporučujem svakako nabavku jednog, možda ne iPhone5 ali svakako neki.

One thought to “Prednosti iPhone5 za poslovne korisnike”

  • noisy43

    šta reći 🙂

    Odgovori

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.