Znate ono kako su vam (nam) se svi političari smučili? Kako u okruženju znate ljude koji su obrazovani, pametni, vredni a ne mogu da dođu do izražaja zbog partijskih botova? Kako su se svi izređali pa nemamo (nemate) za koga više da glasamo?

internetlista_zverko_blog1

E, pa pojavilo se nešto novo. A to je #internetlista. Prvi izbori preko interneta. Poenta je da svako može da sebe predloži, ili da predloži nekoga drugoga, za odbornika u Beogradu, a onda ostali registrovani članovi glasaju za svoje favorite. Najbolji imaju šansu da budu odbornici u Beogradu. Jer #internetlista je Grupa Građana. I ne samo to. Iako su prvi planovi bili lokalnog karaktera, Zoran Torbica je sada najavio da će biti regionalnog karaktera. Internet lista ide se na republičke izbore?

internetlista_zverko_blog2

Neki možda nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovu inicijativu, ali ja polažem nade u ovaj projekat. Zašto? Zato što ima toliko presjajnih ljudi koji ne mogu da dođu do izražaja od partijske dulumende koja blage veze nema sa životom a svakoga dana vedri i oblači srbijom. Evo naprimer, da sam ja Premijer sutra bih za ministra privrede postavio Slobodana Markovića. Sjajan čovek, laf, koji se trudi da donese 21. vek u ovu jadnu i napaćenu Srbiju. Od neprocenjivog je značaja za sve moderne, naročito internet firme u Srbiji. Za ministra pravde bih postavio Ptikija. Neverovatna ljudina (u bukvalnom smislu sa svojih 120 kila i 2 metra, veći od mene), danju programer, noću advokat (ili obrnuto) koji je vama (građanima) doneo zakon o carini gde su smanjene sve carine. Čovek koji stalno pomaže savetima na tviteru. Znate za tog čoveka? Pa, ne znaju ni mnogi drugi. Jer su neki drugi pobrali zasluge. Sebe bih odmah smenio sa mesta premijera i postao bih ministar finansija i smanjio akcize na gorivo i cigare, poreze i doprinose na plate koje su suludo visoke, smanjio porez na IT opremu, smanjio generalno PDV na 19%, i uradio još mnogo toga.

Mnogo je sjajnih ljudi, sa internet scene koji bi trebalo da budu u vlasti, ali nisu. Ako želite promene, evo vam prilike. Sad ili nikad, jer kako smo krenuli, neće se dobro završiti.

Da glasate za Slobodana: Glasaj!

Da glasate za koga god želite: Glasaj!

Da glasate za mene (zverka): Glasaj!

glasaj-srcem-herceg-novi-sise

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.