Čudim se čudim…Ovih dana opšti haos oko novog zakona kojim se udara državni harač na IT opremu zarad muzičkog dinara. Ono što meni, u celoj priči nikako nije jasno, zašto se tek sada ljudi bune? Sokoj, jedna obična mafijaška agencija, koja ni sama ne zna šta radi, kako radi i u čijem interesu radi, radi to što radi godinama. I samo je sad odjednom problem? Dnevne novine Blic su 2009. godine pisale o tome da je pesma divnog nam Dinkića najslušanija, a letnji hit „Buđav Lebac“ koji ste mogli da čujete na bukvalno svakom mogućem koraku (u autobusu, iz kola, iz kafića, iz trafike), je „pušten samo jednom“ (!?) i grupi S.A.R.S. isplaćeno je 16,2 dinara?

Sada, kada je ova bezobzirna država udarila harač na IT opremu, sada se odjednom svi bune? Gde ste bili zadnjih 5 godina? Ali, ok, i treba da „se“ bunimo. Ali, da li će to ista promeniti? Pa naravno da neće. Građani su navikli da se u Srbiji samo kratkotrajno digne „dževra“, i posle toga nikome ništa. Država toleriše kriminalno ponašanje organizacije Sokoj više od 6 hodina. Da li se sećate kada je Vlada Georgijev napadnut? Saša Dragić, muzički producent, posle tribine održane od strane Sokoja, a o zaštiti autorskih prava, napao je sa još dvojicom huligana Vladu. I šta se desilo? Pa ništa. Sokoj nastavio da biva mafijaška organizacija, Vlado Georgijev nastavio da ćuti (da ga ne bi ubili) i nikome ništa.

Tako da dragi prijatelji, malo je licemerno buniti se tek sada zbog Sokoja, kada su udarili na IT struku. Trebalo je mnogo ranije reagovati. Ne pričam samo o ovom slučaju. Nego za sve! Da smo mi normalno društvo koje bi se bunilo na svako nepravedno postupanje države, bilo bi nam bolje. Ovako, samo ćutimo i ništa ne radimo, ni povodom ičega. Sada se vlast toliko uvukla u sve pore ovog društva, da više niko ništa i ne sme da im kaže, a mnogi i neće, iz ličnih interesa. Žao mi je što moram ovako istinu da zborim, ali činjenično stanje je takvo.

Nadam se da će ova „bruka“ oko Sokoja biti isterana do kraja, i da će valjda ovo sad pokrenuti neke stvari sa mrtve tačke. Živi bili pa videli.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.